Карадайъ: Подадох оставка, за да е ясно, че не съм кандидат за следващ мандат

Карадайъ: Подадох оставка, за да е ясно, че не съм кандидат за следващ мандат

ДСП

A A+ A++ A

"Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията", това написа бившият председател на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ във фейсбук профила си.

Той се обърна към сегашния председател, членовете на Централния съвет, колегите си и симпатизантите на партията с благодарности.

"Благодаря за доверието, което ми оказахте с избора ми за председател на ДПС на 24 април 2016г. и на 12.12.2020г.", пише Карадайъ.

Бившият председател на ДПС каза, че службата в името на ДПС е привилегия и винаги се е отнасял с нея с огромна отговорност.

"И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек", написа той и пожела здраве и успехи.

Мустафа Карадайъ подаде оставка като шеф на парламентарната група на ДПС на 7 ноември. Тогава той не разкри мотивите си и не коментира оставката си. В същия ден стана ясно, че почетният председател на партията Ахмед Доган ще поеме поста до февруари 2024 г., когато ще бъде свикана национална конференция.

#Карадайъ #Мустафа Карадайъ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници