Песков: Следващият президент на Русия трябва да е такъв като Путин

Песков: Следващият президент на Русия трябва да е такъв като Путин

pixabay

A A+ A++ A

Следващият президент на Русия трябва да е такъв като Владимир Путин, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков в интервю за студентския новинарски канал "МГИМО 360", предаде ТАСС.

"Такъв" - това е отговорът на Песков на въпрос какъв трябва да бъде следващият президент на Русия. При последвалия уточняващ въпрос възможно ли е това той казва: "Може и да е друг човек, но да е такъв като него."

Песков заявява, че се надява, че Путин ще се кандидатира за нов мандат и съответно е убеден в неговата победа. По думите на говорителя на Кремъл е трудно да се каже дали ако е друг човек, следващият президент на Русия ще успее да съхрани всичко, което е постигнал Путин. Настоящият президент на Русия има право да се кандидатира за нов мандат, макар и все още да не е говорил за своето решение по този въпрос.

"За момента Путин не е обявявал своето намерение да се кандидатира за президентските избори. Но искрено ми се иска да вярвам, че ще го направи. Не се съмнявам, че той ще победи на изборите, не се съмнявам, че той ще продължи да бъде нашият президент. А и е видно, че ще бъде", казва още Песков.

Изборите за президент на Русия трябва да бъдат произведени на 17 март догодина. Официално датата трябва да бъде насрочена другия месец, след което политическите партии трябва да проведат своите предизборни кампании и официално да издигнат кандидати, посочва ТАСС.

"МГИМО 360" е информационен портал на Московския държавен институт за международни отношения - университет към министерството на външните работи на Русия. От май 2021 г. кореспонденти на канала са журналисти от пресслужбата на министерството, които отразяват работните посещения зад граница на руския външен министър Сергей Лавров, отбелязва ТАСС.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници