След безредиците в София: Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи

След безредиците в София: Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи

МС

A A+ A++ A

Уволних заместник-министръра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Това обяви премиерът акад. Николай Денков в Министерски съвет.

Има искания за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Ще обсъдя въпроса с Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема, добави премиерът.

Той обясни, че по време на протестите вчера Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, "което е доста смущаващо". Нямам критика към министъра на спорта. По времр на тези мачове той няма преки отговорности.

"Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководството на БФС, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки", отбеляза Денков.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи и на полицаите, изпълнили дълга си, без да проявяват насилие в трудната обстановка. Не можем да си затворим очите пред сцените, в които отделни полицаи биеха и ритаха паднали граждани или случайно попаднали в техния обсег такива, категоричен бе Денков.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници