Гонзо: За агресията на феновете има някаква причина, питайте организаторите

Гонзо: За агресията на феновете има някаква причина, питайте организаторите
A A+ A++ A

Техническият директор на БФС Георги Иванов изрази съжаление, че фокусът от добрата игра на равенството на България 2:2 с Унгария от европейските квалификации е останал на заден план заради ексцесиите из София.

"Ние съжаляваме за всичко, което се случи. Даже не можем да се зарадваме на мача, на футболистите, на треньорите и да ги поздравим за добрата и мъжка игра. Това, което се случи, беше нещо, което няма нищо общо с футбола. И в крайна сметка трябва да разберем, че неслучайно СДВР и УЕФА дадоха препоръка да се играе извън София. Защото въпреки всички призиви за мирен протест - хората бяха прави да се играе извън София", заяви Георги Иванов.

На въпрос дали е наясно срещу какво е бил протестът, той отговори: "Вижте, аз нямам идея как и защо тези фенове го направиха. Ръководството на БФС, без да съм адвокат, го избират президентите на клубовете, а не феновете. За да бъдат толкова агресивни феновете, трябва да има някаква причина. Организаторите на самия протест и самите фенове трябва да кажат защо така агресивен беше. Защото ние нямаме никакъв проблем фенове да присъстват на мача. Но не и фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че ако тези хора бяха вътре на стадиона, мачът щеше да премине по нормален начин?"

"Националният отбор не се крие. Ние имаме препоръка от СДВР и от УЕФА. Аз не мога да говоря от името на цялото ръководство на БФС. Аз работя от две години и работя само за футбол като технически директор", поясни Гонзо, цитиран от БНР.

"Дали ще има оставки? Аз съм просто служител на БФС. Но защо хората над мен не подават оставки? Затова ви казвам - президентите на клубовете избират управата. И затова не разбирам защо феновете са толкова агресивни. Всичко това, което се случи днес, няма нищо общо с футбола. А ние в последната седмица се занимаваме само с неща, които са извън самата игра, която я няма. Питайте организаторите и подстрекателите на протеста защо това нещо се случи по този начин? И няма смисъл аз повече да ви обяснявам", завърши Иванов.

#Георги Иванов-Гонзо #Гонзо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници