Борисов към Боби М.: След толкова кръв - иди си!

Борисов към Боби М.: След толкова кръв - иди си!
A A+ A++ A

"След толкова кръв, иди си", това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук профила си по повод ожесточените протести срещу БФС и искането на оставката на президента Борислав Михайлов.

"А тези, които разрешихте протест, след който София е в пламъци и водни оръдия, а граждани, фенове и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност!", написа още Борисов във фейсбук профила си, насочвайки вниманието към новоизбрания столичен кмет Васил Терзиев от ПП-ДБ.

Протестът започна привидно спокойно около 17:30 ч., но рязко ескалира към 18:20 ч. в четвъртък. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предупредиха, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. "Гурко". Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта.

След началото на мача в 19:00 ч. феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на "Гурко" човек бе пребит зверски от полицията. Пристигна линейка на мястото.

Междувременно бесни фенове потрошиха полицейски бус на "Васил Левски" до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го запалиха, скандирайки "къде ви е водата сега". Има сигнали и за бити деца.

Трима са арестувани пред Министерството на спорта, а по информация на СДВР има и ранени полицаи.

По последна информация пострадалите са 12, от които двама или трима са с тежки наранявания.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници