Зам.-шефът на СДВР: Има ранени полицаи, замеряни са с камъни и фойерверки

Зам.-шефът на СДВР: Има ранени полицаи, замеряни са с камъни и фойерверки

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Има няколко ранени полицаи, съобщи в ефира на НОВА зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов.

"Безпрецедентни вандалски прояви и агресия", обобщи той случващото се.

По думите му полицаите са били замеряни от протестиращите фенове с камъни и фойерверки, въпреки че преди началото на протеста униформените са се постарали да съберат голям брой пиротехника и забранени предмети за масови мероприятия.

Протестът срещу БФС бързо ескалира. Към 17:30 ч. българските и унгарските фенове пристигнаха заедно на протеста срещу ръководството на БФС около Националния стадион "Васил Левски". Всички подстъпи към "Евлоги Георгиев" - от "Драган Цанков" и от "Орлов мост" са блокирани от полицията.

Минути по-късно феновете на ЦСКА блокираха "Орлов мост", а около 18:20 ч. напрежението рязко ескалира. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Полицията изкара водното оръдие на барикадата и предупреди, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. "Гурко". Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта.

След началото на мача в 19:00 ч. феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на "Гурко" човек е пребит зверски от полицията. Не се знае какво е състоянието му. Идва линейка към мястото. Бесни фенове потрошиха полицейски бус на "Васил Левски" до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове и всичко вътре. След това го запалиха, скандирайки "къде ви е водата сега". Има сигнали и за бити деца.

Трима са арестувани пред Министерството на спорта.


#СДВР #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници