Радев гневен: Не виждате ли, че сами съсипваме енергетиката и икономиката си

Радев гневен: Не виждате ли, че сами съсипваме енергетиката и икономиката си

Стоп кадър

A A+ A++ A

Следя със сериозна загриженост случващото се в Народното събрание. Мнозинството трябва да си дава сметка, че властта е преди всичко осъзната отговорност към гражданите, а не xaзартно надлъгване. Докато парламент и правителство си играят на власт, текат процеси със силен деструктивен заряд. Не виждате ли, че сами съсипваме енергетиката и икономиката си. Режем си европейската перспектива. Сами саботираме собствените си национални приоритети. Това коментира президентът Румен Радев.

„Преди месец аз предупредих, че новата енергийна вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз” и ще има силно отрицателна реакция в Европа. Тогава управляващите шумно отрекоха. За съжаление, едва днес, като че ли започват да осъзнават размера на щетата, която те причиняват. Защото дългът на „Булгартрансгаз” вече е над 250 милиона. Унгария подаде иск срещу България към ЕК. Затова и днес бяха тези аварийни мерки, панически, за да не продължава обезкървяването на „Булгартрансгаз”, посочи президентът.

Според Радев в бюджета за догодина няма да влязат „бленуваните милиарди” от вноската, а България вече се сочела с пръст като „ненадежден партньор”. „България явно става тясна за манията за величие на някои хора. Които вече се опитват да диктуват решенията на суверенни държави – на наши съюзници и партньори. На които ние разчитаме за Шенген”, допълни той.


# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници