Зеленски: Русия готви "взрив" на Балканите

Зеленски: Русия готви "взрив" на Балканите
A A+ A++ A

Обърнете внимание на Балканите. Повярвайте ми, получаваме информация, че Русия има големи планове, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

"Москва използва Близкия изток, а сега и Балканите, за да отвлича вниманието. Ако западните държави и другите страни по света не направят нищо, там ще има нов взрив", добави Зеленски. "Това не е нищо ново", смята той.

"Има криза между страните на Балканите и тя не е от вчера. Точно затова Русия се намесва там, така че една балканска държава да воюва срещу друга. Русия държи да насочва прожекторите. Има разлика, когато помагаш на една страна и когато трябва да разделиш тази помощ и внимание между няколко от тях", каза Зеленски и добави:

"Между няколко страни, няколко кризи, няколко хуманитарни предизвикателства, не става въпрос само за оръжия, но и за хуманитарна помощ, също и за защита на жени, деца, които са станали жертви на война", каза Зеленски.

Освен това той заяви, че трябва да се обърне внимание на Молдова.

"Повярвайте ми, Русия организира същото нещо там. Сега те започват да дестабилизират ситуацията в Молдова. Те искат да покажат, че нещо не е наред с изборите там. Защо? Да обявят изборите за нелегитимни и да свалят проевропейското правителство. Това е, което Русия прави", каза още Зеленски.

#Владимир Зеленски #Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници