Показаха топката за Евро 2024 - най-модерната в историята

Показаха топката за Евро 2024 - най-модерната в историята
A A+ A++ A

В Берлин УЕФА и „Адидас“ представиха специалната топка, с която националните отбори ще играят на Европейското първенство в Германия през 2024 г.

Топката е наречена „Fussballliebe“, което е немската дума за любов към футбола, и ще бъде използвана в 51 мача от турнира, който ще се проведе от 14 юни до 14 юли. В топката има чип, който изпраща данни 500 пъти в секунда, за да запише точката, в която е ударена.

Това ще помогне на реферите да вземат решения за засада, като използва множество ъгли на камерата, за да създаде триизмерен изглед, показващ движението на играча.

УЕФА заяви, че технологията осигурява безпрецедентна представа за всеки елемент от движението на топката и допринася за процеса на вземане на решения от VAR реферите.

Ръководният орган на европейския футбол също изтъкна устойчивите качества на новата топка, използваща рециклиран полиестер и боя на водна основа, с материали като захарна тръстика, царевични влакна и целулоза.

От „Адидас“ обещаха един процент от продажбите на топките да отидат за хуманитарна организация, основана от бившия испански национал Хуан Мата.

#топка #Евро 2024

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници