Гуцанов: Действащият кабинет е правителство на националното предателство

Гуцанов: Действащият кабинет е  правителство на националното предателство

стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

БСП не е обезкуражена от това дали вотът на недоверие ще мине или не,защото той е шанс да се покаже на гражданите "какви предателства извършва правителството", заяви в "Още от деня" членът на Изпълнителното бюро на социалистическата партия Борислав Гуцанов. Той определи действащия кабинет като "правителство на националното предателство". Основните му критики са насочени към военната помощ, която страната оказва на Украйна, продажбата на реакторите от АЕЦ "Белене" и сделките със САЩ за изтребителите F16 и бойните машини "Страйкър".

"Има толкова сериозни действия на този кабинет и на Тагарев, които отдавна трябваше и кабинета да си е отишъл, а Тагарев изобщо не трябваше да става министър на войната. Защото той не е министър на отбраната с неговите действия", посочи Гуцанов.

Общинските съветници на БСП няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет, каза още той и призова да се изчака съдебното решение по жалбата за изборния резултат, която внесе Ваня Григорова.

По думите му няма напрежение между ръководството на БСП и Григорова.

Обвиненията на ГЕРБ за общи действия на ПП и БСП в някои общини Гуцанов коментира така:

"Нашата основна задача е премахване на модела ГЕРБ, независимо дали на местно или на централно ниво. Тази свързаност - с мафиотския начин на управление на ГЕРБ с всички структури на държавата трябва да си отиде".

#Борислав Гуцанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници