Унгарската федерация за БФС: Безпрецедентни некадърници, които не могат да организират дори семейна ваканция

Унгарската федерация за БФС: Безпрецедентни некадърници, които не могат да организират дори семейна ваканция
A A+ A++ A

Унгарската футболна федерация излезе с гневно становище, в което първо обяви, че мачът срещу България ще е в София при закрити врати, а след това нападна БФС.

„По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача за първи път миналата седмица, а за втори път днес и разпореди двубоят да се проведе при закрити врати. Важно е да се подчертае, че според правилата УЕФА има право да вземе такова решение при извънредна ситуация, като например риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи вето върху подобно решение. Знаейки горното, унгарската асоциация се опита да действа по спортен начин миналата седмица и въпреки че - главно заради феновете на унгарския национален отбор - не беше съгласна с късната смяна на мястото и особено със затворени врати, приехме решението по принуда и не го коментирахме публично“, пишат унгарците.

„Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи пълен хаос по отношение на мястото, трябва ясно да се каже - това, което БФС направи през последните седмици, е безпрецедентно, напълно неоправдано и сериозно неспортсменско. Те не могат да организират дори семейна почивка, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, включващ много хора и интересуващ милиони. Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация: възползвайки се от факта, че и двете организации имат предвид спортното майсторство и във всеки случай се стремят въпросът за класирането да се реши на терена“.

„Правилата гласят, че ако националният отбор на Унгария не пътува до определеното място, ще загуби мача служебно, което е неприемлива опция. Затова MLSZ се адаптира към решението, унгарският тим ще замине за София утре, а в четвъртък с подкрепата на феновете, която се усеща отдалеч, ще направи всичко, за да се бори за място на Европейското първенство”, завършва унгарската федерация.

#БФС #Унгария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници