15% е новият данък върху хазарта

15% е новият данък върху хазарта
На първо четене предложението за данък върху онлайн залаганията беше в размер на 7%, като на второ стигна 15%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Данъкът върху хазартната дейност, включително и за онлайн игрите, ще е 15%, решиха депутатите с промените на второ четене в Закона за ДДС.

На първо четене предложението за данък върху онлайн залаганията беше в размер на 7%, предаде информационна агенция „Фокус“.

Хазартните дейности от тото и лото, игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, се облагат с данък върху хазартната дейност, който е окончателен.

Данъчната основа за определяне на данъка е стойността на направените залози за всяка игра, посочени в билети, талони или други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Данъчната основа за лотарийните игри – традиционна лотария и числови лотарийни игри „Бинго“ и „Кено“, организирани от разстояние чрез интернет, са направените залози от регистрирани участници.

#Закон за ДДС #тото #хазарт #данък #залагания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници