Почина много високопоставен държавник от времето на Борисов

Почина много високопоставен държавник от времето на Борисов
A A+ A++ A

Бившият главен секретар на Министерски съвет Веселин Даков е починал миналата седмица, а утре ще бъде погребението му. Това съобщиха близки до високопоставения държавник, който заемаше важния пост по времето на последния кабинет на Бойко Борисов, пише "Марица".

Приживе името на Даков беше забъркано в шумен скандал, довел до отстраняването на шефа на Правителствена болница проф. Любомир Спасов през юни миналата година.

Тогавашният служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров обяви, че Даков е включен спешно в списъка за трансплантации, пререждайки неправомерно други трима пациенти. На дългогодишния главен секретар е присаден черен дроб от трупен донор през април 2022 г.

По думите на Кацаров като подходящи реципиенти на донора от списъка на чакащите са били определени трима души. Оценката на първия за необходимостта му от трансплантация е била 54 т. Трансплантацията била организирана, трябвало да се извърши във ВМА. След обаждане от високо ниво обаче тя била изместена в “Лозенец”, а реципиент станал въпросният държавен служител.

Към този момент той дори не е бил включен в списъка на чакащите. Това било направено ден след трансплантацията, а нуждата му от такава била оценена на 14 точки, посочи Кацаров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници