Кремъл: Путин още не е решил дали да се кандидатира за президентските избори догодина

Кремъл: Путин още не е решил дали да се кандидатира за президентските избори догодина

pixabay

A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин още не е взел решение относно кандидатурата си за президентските избори догодина, предаде Ройтерс, като се позова на днешно изявление на прессекретаря на Кремъл.

Дмитрий Песков бе запитан за коментар на информацията на руския в. "Комерсант", че в Кремъл вече се обсъжда съставът на бъдеща инициативна група, която ще издигне кандидатурата на Путин за още един президентски мандат. В статията на "Комерсант" се посочва, че Путин може да се номинира сам за кандидат-президент, посочва ТАСС.

"Разбираемо е, че тази тема все повече и повече ще привлича вниманието на политолози и експерти. Засега не са взети никакви решения по този въпрос. Наясно сме, че остава малко време до обявяването им. В момента, в който ги вземем, ще ви информираме", каза Песков, цитиран от ТАСС.

Прессекретарят отказа да коментира информация за прегрупиране на руски войски на източния бряг на река Днепър, публикувана по-рано от две руски държавни медии и впоследствие свалена от самите тях, след като руското министерство на отбраната я обяви за "фалшива".

Песков обърна внимание на разполагането на танкове от страна на Полша близо до границата с Беларус, като посочи, че това ще доведе до повишаване на напрежението. Той изтъкна, че съюзниците на Москва в Минск ще направят всичко необходимо да гарантират безопасността.,

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници