Зеленски благодари на страните, които са помогнали на Украйна със системи за ПВО, включително на България

Зеленски благодари на страните, които са помогнали на Украйна със системи за ПВО, включително на България

фейсбук

A A+ A++ A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари в своето вечерно видеообръщение на всички партньори, които са помогнали на страната със системи за противовъздушна отбрана, предаде Укринформ.

"Благодаря на всички наши партньори, които помогнаха на Украйна с противовъздушната отбрана. Това са различни държави: САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Норвегия, Италия, Румъния, Швеция, Нидерландия, Словакия, Чехия, България, Полша, балтийските държави и други страни. "Пейтриът", "НАСАМС", "ИРИС-Т", "РЕЙВЪН", "Хок" и други системи", каза Зеленски.

Президентът отбеляза, че в момента не може да говори открито за всичко, но украинският небесен щит вече е по-мощен в сравнение с миналата година. Той има по-големи възможности, но за съжаление все още не защитава напълно цялата територия, добави той.

"И ние работим, за да го направим още по-добър. Всяка държава, всеки лидер, който ни помага да укрепим въздушната си отбрана, помага да защитим човешки животи. И аз призовавам всички украинци, всички, чийто глас се чува по света, нашите журналисти, всички, които подкрепят Украйна по света, да помогнат за засилване на отбраната. Да помогнат! Ние сме способни да преодолеем и най-трудните предизвикателства. Но само заедно, в единство, когато се грижим един за друг и когато милиони хора помагат на своите защитници и на своята страна. Наложително е да бъдем единни и благодарни", подчерта Зеленски.

Агенция Укринформ посочва, че на 9 ноември президентът Володимир Зеленски заяви, че украинските власти работят с всички партньори всеки ден, за да получат системи за противовъздушна отбрана за Украйна и заздравяват небесния щит на Украйна практически всяка седмица.

#Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници