Атанасова: Ако ПП-ДБ не се съобразяват с приоритетите на ГЕРБ, ще предложа „разглобка“

Атанасова: Ако ПП-ДБ не се съобразяват с приоритетите на ГЕРБ, ще предложа „разглобка“

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Неизпълнение в 90% от записаните в Управленската програма цели. Това е оценката на ПГ на ГЕРБ при прегледа на управлението на некоалицията. Това каза Десислава Атанасова на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново.

На съвещанието присъстват представителите на изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и областните координатори на партията, съобщи БГНЕС.

От сряда няколко дни подред парламентарната група и Изпълнителната комисия на формацията анализираха изборните резултати от изминалия местен вот и как се изпълняват управленската и законодателната програма, зад които стоят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

В началото на управлението ни беше представена една ЕКСЕЛ-ска таблица, която пращах за забавление на останалите колеги, защото беше неприемлива да бъде основа за програма. След много срещи, включително и със заплахи, че ще счупят сглобката, стигнахме до тази управленска програма, под която стоят подписите на Денков и Габриел. Тя е подкрепена и от пълното доверие на ГЕРБ-СДС и от 69-те ни депутати.

Оценката на нашата ПГ не само че не е добра, но трябва да сме и по-критични. Има неизпълнение на цели сектори от тази програма, плюс огромен финансов дефицит. Както и странните мерки за повишение на данъчните приходи без да са обсъдени с ПГ на ГЕРБ-СДС, които не заслужават подкрепа. Моля Борисов нашето събрание да ни даде мандат не само да сме критични, а и да не даваме никаква подкрепа на тази полицейщина в публичните финанси. Говоря за облагането на гъбарите, бакшишите, за отнемането на автомобили и жилища, за доносничеството!, допълни Атанасова.

Кратката равносметка на представения по късни доби Бюджет сочи: очертава се най-лошото финансовото управление от 25 г. насам. Това е голям шлем от провали - това ни очаква! 30 месеца, в които Василев е шеф на финансите, а Спецов - на НАП, - искам да попитам къде са тези 8 милиарда, за които обвиняваха ГЕРБ, че са откраднати, сега защо не ги намериха, попита още Атанасова.

Смятам, че това нашата ПГ не може да подкрепи, затова, без да говоря за останалите сектори, които определят икономическия подем на страната - икономика, здравеопазване, наука, образование, култура. Средствата за тези сектори в следващия бюджет са много малки! Затова нашата ПГ реши да не приемаме нито една законодателна инициатива, която не е съгласувана предварително с ГЕРБ-СДС, да не участваме и в пленарни заседания, в които министрите на ПП-ДБ предлагат законопроекти, които не са съгласувани предварително с нас. Това е предупреждение към колегите ни да прочетат управленската програма. И ако нашите приоритети не се случат и реализират в Бюджета за 2024 г., ще предложа разглобка, завърши Атанасова.

#Десислава Атанасова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници