Терзиев: Ще увеличим властта и отговорността на районните кметове и на техните екипи

Терзиев: Ще увеличим властта и отговорността на районните кметове и на техните екипи
A A+ A++ A

Едно от нещата, които обещахме по време на кампанията си, е, че битката с корупцията, безхаберието и фаворитизма ще бъде централна за нашето управление. Това е обещание, което ще спазим. Това каза избраният за кмет на Столична община Васил Терзиев на форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“ в София, организиран от Центъра за изследване на демокрацията, цитиран от пресцентъра на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България".

Той добави, че ще се работи с всички институции, за да бъде вдигната летвата по отношение на прозрачност, достъп до данни и добро управление. “Ще приложим системен подход, за да идентифицираме това, което трябва да се направи. Началото е с оценка на това къде рискът от корупция в администрацията е най-висок. Други важни неща са - отварянето на всички данни - корупцията не харесва прозрачността”, посочи Терзиев.

По думите му, където има бавни, комплексни, недигитализирани процеси, корупцията намира добра почва като отбеляза, че екипът му ще работи за намаляване на административната тежест.

Ще увеличим властта и отговорността на районните кметове и на техните екипи, които би трябвало да могат решават проблемите”, каза още Терзиев. Той добави, че екипът му, всички районни кметове и всички общински съветници са минали интензивни обучения по антикорупционни мерки.

Във форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“ участие взеха министър-председателят Николай Денков, европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и Лиляна Павлова, бивш вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка. На събитието присъстваха също министърът на правосъдието Атанас Славов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и други.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници