Стефан Янев: Това правителство е доказано неполезно

Стефан Янев: Това правителство е доказано неполезно

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Според лидера на "Български възход" Стефан Янев вотът на недоверие е справедлив по много отношения. „Достатъчно е неадекватното поведениета на премиера последните две седмици. Изпълнителната власт е част от изборния процес, така че в момента, в който хора от изпълнителната власт не са си изпълнили задълженията – незабавно трябва да следва оставка“, каза Янев в ефира на bTV.

По думите му не бива да се внасят вотове на недоверие и да се иска оставката на правителството с лека ръка. „Това правителство е доказано неполезно. Друг е въпросът какво може да дойде на негово място. Но това правителство, когато и да си отиде все е закъсняло“, заяви Янев.

Той посочи, че било негов избор да назначи сегашния шеф на ДАНС. Той го назначил на базата на информацията, която разполагали към момента.

„Овладяването на службите е в противоречие с искането ни за влизане в Шенген“, категоричен бе бившият премиер.

"Българската армия има нужда от бойни бронирани машини“, каза бившият премиер и военен министър. Според него няма значение дали се тези, които НС гласува. По-важно било отчитането на бойното изкуство и преценката до колко тези машини може да работят с дронове.

„Важното е да отговарят на изискванията, които са поставени от военните командири и мисля, че отговарят“, каза Янев.

„Независимо какво се купува, е закъсняло. Крайно време е да се върви в тази посока“, посочи той.

Янев коментира, че партията му „Български възход“ е преминала през три избора и има своите успехи в областни градове, общини и наличието на общински съветници и кметове на кметства.

„Лукойл“ през 2021 г. плати по-високи данъци от предишни години. Не сме правили уговорки или отстъпки. Просто приложихме закона“, посочи Янев.

#Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници