Сюзан Райс подкрепи Израел в Съвета за сигурност на ООН

Сюзан Райс подкрепи Израел в Съвета за сигурност на ООН
„Няма оправдание за насилието от страна на „Хамас“ и други терористични организации срещу народа на Израел“, заяви Райс. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ в Съвета за сигурност на ООН Сюзън Райс заяви категоричната си подкрепа за Израел срещу „яростните“ атаки на „Хамас“.

Изказването на Райс бе в рамките на спешната среща на Съвета за сигурност, свикана по повод новата ескалация на конфликта в Близкия изток, предадоха АФП и Би Ти Ви.

„Няма оправдание за насилието от страна на „Хамас“ и други терористични организации срещу народа на Израел“, заяви Райс.

Според нея ракетните атаки от Газа към Израел са навредили на усилията за разрешаване на конфликта в Близкия изток и създаването на Палестинска държава.

„Хамас“ твърди, че защитава интересите на палестинския народ, но въпреки това продължава да упражнява насилие, което няма да доведе до нищо, освен връщане назад на палестинската кауза. Атаките срещу Израел през последния ден няма да помогнат на палестинците в Газа, нито ще приближат палестинския народ към постигането на статут на независима държава“, добави Райс, която е спрягана за следващ държавен секретар на САЩ.

#„Хамас“ #конфликт #Палестина #Ивицата Газа #Съвета за сигурност на ООН #Израел #посланик #Сюзан Райс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници