Вече е ясно кога ще се проведат дебатите по втория вот на недоверие към кабинета

Вече е ясно кога ще се проведат дебатите по втория вот на недоверие към кабинета
A A+ A++ A

Дебатите по внесения втори вот на недоверие към Министерския съвет с министър-председател Николай Денков ще бъде на 15 ноември (сряда), обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков. В зависимост кога ще е краят на разискванията ще бъде насрочено и самото гласуване. Според правилника на Народното събрание не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията, се гласува и самият проект на решение.

Вотът на недоверие беше внесе вчера от "БСП за България“, "Възраждане“ и "Има такъв народ“. Той е заради "неспособността правителството да гарантира националната сигурност и отбраната на страната".

Първият вот на недоверие към кабинета "Денков“ беше отхвърлен на 13 октомври на извънредно заседание на парламента. Той беше формулиран тогава от вносителите, че е "заради провала на правителството в сектор "Енергетика“. Беше внесен от 72 депутати от "Възраждане“, "БСП за България“, ИТН и независимия Радостин Василев.

Депутатите решиха да удължат днешното пленарно заседание до приемане на проект за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“ .

#парламентът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници