ВИДЕО Борисов: Изключително важно е да се върнем към идеологията, която има ГЕРБ

ВИДЕО Борисов: Изключително важно е да се върнем към идеологията, която има ГЕРБ
A A+ A++ A

Изключително важно е да се върнем към идеологията, която има ГЕРБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Управляваме с либерални партии - да, но основният ни принцип е колкото се изкарва, толкова да се харчи. Това гарантира устойчивост и е честно да не задължаваме младите хора да ни плащат дълговете. Защото 3% дефицит означава нещо лошо. Това е задлъжнялост - взимането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за намаляване на дефицита, е лошо нещо". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънредно заседание на партията, свикано с цел да се направи преглед на досегашното управление на "сглобката" и изпълнението на поетите ангажименти в управленската и изпълнителната програма на кабинета.

"5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лева лихва годишно. Това не е добре! Призовавам Асен Василев да не отваря кутията на Пандора и да не води държавата към задлъжняване. Къде са мерките да излезем от 3-процентния дефицит и да се върнем към нулев? Или поне да е на излишък?", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Всички искат да се правят на добри, само че дълговете се трупат и лихвите са вече милиарди на година. Кой ще ги плаща? Не виждам мерки, които да гарантират връщането на тези дългове. Напротив - виждам мерки, които са комични - за доносите, за гъбите, и т.н. По времето на комунизма дефицитът със закон беше регулиран да бъде нула. Екзотиката няма да я приемем. Интересно защо след изборите се дават мерки, които драстично да увеличат данъците на жилищата в България - с по 40-50%. Логично беше хората преди изборите да знаят какво става. В програмата на ГЕРБ е записано никакво вдигане на данъци", коментира още Борисов.

"Преди година ПП-ДБ говореха за 8 милиарда, че са били откраднати от ГЕРБ, а те самите теглят по 5 милиарда заеми", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Борисов настоя в бюджета за догодина поименно да бъдат посочени инфраструктурните проекти, които трябва да бъдат изпълнени.

„Хубаво е да продължим, както беше в началото - да събираме определени групи от експерти, които изработваха всичко, и след това ни го даваха за одобрение. В сегашната ситуация, във вторниците, примерно, бих предложил, тези министри, които са тук, в съответните комисии да идват, за да гледат сроковете и да решават как да работят. Тогава може да се каже, че и ние носим солидарна отговорност с тях. Но сега, като нямаме, например, зам.-министър в здравеопазването - ние сме дали решения, но те вече не ни питат за нищо, както стана с електронните рецепти. Сега министърът на финансите прави, каквото си реши - в Пловдив. преди изборите. смени шефа на НАП, същото е и в Хасково. И ако имахме зам.-шеф на НАП, щеше да ни обясни защо се сменят. Сега изглежда все едно ги сменят напук на ГЕРБ. И вместо да управляваме заедно, изглежда все едно сме опозиция. И ако този механизъм не сработи така, щета е и за ПП, щета е и за нас”, завърши Борисов.

ГЛЕДАЙТЕ БРИФИНГА НА ГЕРБ ДОЛУ:

#Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници