Костадинов: Резултатите на „Възраждане“ не са тези, които искахме да бъдат

Костадинов: Резултатите на „Възраждане“ не са тези, които искахме да бъдат

фейсбук

A A+ A++ A

Резултатите на "Възраждане" не са тези, които искахме да бъдат, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов на първа пресконференция след местния вот.

Той отбеляза, че винаги целта им е била да бъдат първа политическа сила и резултатите не ги задоволяват. Костадинов посочи като причини ниската избирателна активност и купения и контролирания вот, които изкривили изборните резултати.

Костадинов посочи, че "Възраждане" участва на изборите в 247 от 265 общини, навсякъде самостоятелно с изключение на две коалиции. "Възраждане" вкарва 201 общински съветници и имаме един кмет на община, отчете Костадинов. Той посочи, че са имали три балотажа, които не са успели да спечелят. Тези 201 общински съветници са разделени в 86 общини, като в 23 от тях „Възраждане“ е втора политическа сила, отбеляза Костадинов.

Резултатът може да не е този, който искахме, но е този, който ще ни позволи в следващите четири години да стоим стабилно в общинските съвети, заяви лидерът на "Възраждане".

Костадинов коментира и резултатите на политическите сили в страната. Първа сила са ГЕРБ, при тях има спад с 30 % в сравнение с предишните местни избори, каза той и отбеляза, че ДПС растат и са втора политическа сила. Ръстът на ДПС не компенсира срива на ГЕРБ, поради тази причина правителството очевидно губи поне на местна почва една част от своите устои, смята Костадинов.

Кандидатът за кмет на София и народен представител Деян Николов обяви, че влиза в Столичния общински съвет, защото в Народното събрание "Възраждане" имат "изключително силна и монолитна група, която се справя много добре".

#Възраждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници