Ще оцелее ли "сглобката"? Христо Иванов: Няма смисъл да си извиваме ръцете

Ще оцелее ли "сглобката"? Христо Иванов: Няма смисъл да си извиваме ръцете
A A+ A++ A

Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" благодариха на всички гласоподаватели в специален брифинг на новият кмет на София Васил Терзиев.

В него участва и Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България", както и Борис Бонев, лидер на "Спаси София".

Петков и Атанасов обявиха, че идва времето, когато парите на българите наистина ще останат в България.

Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България", също участва в брифинга. Той отговори на въпрос - ще има ли нови предсрочни парламентарни избори.

Припомняме ви, че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя нова коалиция след местния вот - между "Продължаваме промяната" и Възраждане и намекна, че "сглобката" в правителството може и да не оцелее.

"Тази отговорност носи негативи и съответно всички плащат определена цена. Нашата коалиция видимо плаща и ГЕРБ също. Въпросът е каква е алтернативата? Няма смисъл от заплахи и извиване на ръце", заяви Иванов.

Христо Иванов призова Бойко Борисов да прояви разум.

Той коментира, че е редно всички да се научим, че българската политическа система се променя и трябва да започнем да свикваме, че българските граждани дават доверието си на различни формации. "Ще трябва да се научим да се договаряме, да живеем заедно", обясни той и добави, че това е шансът за България. Според него сега всички ще трябва да се научат, че трябва хората да си имат доверие и да постигат разбирателство, макар и тях да ги няма. "Може би това е добър шанс за България", поясни Иванов. Кирил Петков допълни, че нито един от приоритетите на "Продължаваме промяната" не е променен. Атанас Атанасов също взе думата и напомни, че следващата седмица е важна за страната ни, защото предстои да бъде гледан Бюджет 2024 на България. Владислав Панев, "Демократична България" потвърди, че наистина ни очакват важни времена заради Бюджет 2024.

Кирил Петков съобщи, че не е имало никога никакви договорки.

Според него победата на Васил Терзиев показва, че обществото му вярва.

#Христо Иванов #Христо Иванов - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници