Илиан Василев: Задкулисието хвърли голям ресурс в подкрепа на кандидата на Кремъл - Григорова! Тя трябваше да е втория Радев

Илиан Василев: Задкулисието хвърли голям ресурс в подкрепа на кандидата на Кремъл - Григорова! Тя трябваше да е втория Радев
A A+ A++ A

Бившият посланик в Москва и настоящ политически анализатор и енергиен експерт - Илиан Василев, изказа мнение за вота в София:

Не знам дали си давате сметка колко жестока бе битката за София и колко ресурс задкулисието, включително хората свързани с промоцията на интересите на Кремъл вкараха в нея, за да спечелят.

Синя София от 90-те не съществува, първо защото голяма част от гневните и прогресивните демократи напуснаха страната, и второ, София е пълна с хора с избирателни права за кмет, икономически мигранти. Те внасят в София нагласите от местата от които идват.

Да изчакаме крайните резултати, защото помните миналия път каква огромна разлика имаше между екзитполовете и резултатите от преброяването на протоколите, и с колко падна - с повече от 8 процента. Знаете и за фрапантните случаи на зачеркване на резултатите на Терзиев.

Както казах Ваня Григорова трябваше да бъде втория Румен Радев, но този път дясното или демократичното имаше силен кандидат в лицето на Васил Терзиев и номерът с новата Цецка Цачева - Хекимян, не мина.

Просто Григорова е новият фаворит на Кремъл след като стана ясно, че нито БСП, а още по-малко Възраждане могат да свършат работа като спечелят реално избори и власт в угода на Кремъл. Възраждане могат да дестабилизират, да рушат, да провокират, да истеризират, но нямат визия и физическа и интелектуална за да печелят извън кръга на националистите и русофилите.

Ерго - Възраждане ще поемат по пътя на Атака, а новата левица ще изгрее в лицето на Григорова. Нинова да му мисли.

Факт е, че 52 процента от избирателите на ГЕРБ подкрепиха Григорова, а само 34 подкрепиха Терзиев, но е нормално след като самият Борисов даваше противоречиви сигнали.

Не бързайте да се радвате - фалшификациите тепърва започват - ТЕ владеят РИК, ЦИК, ако трябва масово протоколи ще се фалшифицират, ако не да обърнат резултата, то поне радикално да свият разликата. Ваня Григорова няма да признае загубата си, а ще се опита да стане национален говорител на протестния вот срещу сглобката и да лансира политическия проект, който започна от изборите за кмет.

И за да запазят някаква степен на достоверност, могат да увеличат разликата във Варна, и да свият разликата в София. В последна сметка Информационно обслужване е тяхно.

Да изчакаме, знам на какво са способни, когато губят.

#Илиан Василев #Ваня Григорова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници