Политолог: Единственото, което направи правителството на Денков, е да оплеска изборите

Политолог: Единственото, което направи правителството на Денков, е да оплеска изборите
A A+ A++ A

В деня в който машините паднаха жертва на ДАНС, Кирил Петков направи прочит на ситуацията: „ГЕРБ може да са трета политическа сила в София и се чудят какви номера да направят.“

Два дни след като Хекимян падна жертва на Григорова лидерът на ГЕРБ върна на Кирил Петков: „По-добре държавна собственост отколкото държавна сигурност.“ После през усмивка призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват по съвест.

Следва въпросът дали след втория ден за размисъл не следва разпад? Все пак тази некоалиция си има толкова подкопаващи неконструкцията търкания: за дерогацията, за новия външен дълг, за левчето което държавата би ни върнала от цената на бензина, ако нямало министри на хранилка в „Лукойл“, за това кой ще е виновен, ако затворим ТЕЦ-овете и още и още.

Ако непредубеден се наслади на само ден комуникация между лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ с право ще установи че тези хора едва прикриват ненавистта си един към друг .

Докога може да се управлява така и дали втория тур на изборите няма да извади бригадата по демонтажа на едва крепящото се нещо? На тези въпроси отговаряха политическият ПР Нидал Алгафари и политологът Слави Василев в студиото на „Челюсти“ по NOVA NEWS.

„Единственото, което направи правителството на Денков е да оплескат изборите, а именно това, което сътвориха преди първия тур“, каза Василев.

„Управляващите направиха всичко възможно, за да изчистят имиджа си един на друг. Дадоха възможност на Пеевски да се издигне и той се издига“, посочи Алгафари.

Василев каза, че Пеевски е балансьор между два „гнили елемента“. По негови думи управлението се базира на съюз между непримирими партньори и не произвежда нищо друго освен скандали.

Алгафари пък смята, че има стабилност и сигурност в управлението. По думите му скандалите означават спорове, а в спора се ражда истината. „Ще се нашамарят един друг, но ще вървят в правилната посока – към Европа, към цивилизования свят“, каза ПР-ът.

Василев е на мнение, че аргументът, ако не е политическата сглобка, България ще отиде на Изток, е фалшив.


#сглобка #Слави Василев #Нидал Алгафари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници