Пишман гадателка влиза зад решетките! Правила и разваляла "магии" на 45 доверчиви душици

Пишман гадателка влиза зад решетките! Правила и разваляла "магии" на 45 доверчиви душици

Pixabay

A A+ A++ A

арненският районен съд наложи присъда от година и половина лишаване от свобода на 65-годишна жена, измамила 45 шарани от цялата страна, които се закачили на въдицата й. Шарлатанката ги заблуждавала, че има ясновидски и гадателски способности, че умее да лекува, както и да разваля магии, срещу заплащане, съобщиха от пресслужбата на съда.

По този начин „гадателката“ им нанесла имотни вреди за общо 15 335 лева.

Според обвинението жената се представяла с името Ходжа Сафие и пускала обяви във вестници. Когато желаещите да ползват услугите ѝ, се свързвали с нея, тя ги уверявала, че с четене на молитви, изпращане на амулети и различни ритуали може да разреши проблема им. Дейността ѝ продължила от юли 2014 до април 2018 година. Заплащането за труда ѝ ставало с пощенски записи, до поискване, информираха от съда.

Наказателното дело срещу жената е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, с признание на вината от нейна страна. Наказанието си от година и половина лишаване от свобода тя ще търпи при първоначален общ режим.

За БТА от съда уточниха, че жената живее във варненско село. Потърпевшите от дейността ѝ са мъже и жени на различна възраст. Част от тях са я търсили за разрешаване на здравословен проблем, но има и клиенти, поискали любовни магии. Най-голямата сума, платена от потърпевш, е малко над 3000 лева.

Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


#гадателка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници