Гришо взе реванш от скандалджията Медведев след здрава битка

Гришо взе реванш от скандалджията Медведев след здрава битка

фейсбук

A A+ A++ A

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи световния №3 Даниил Медведев (Русия) с 6:3, 6:7 (4), 7:6 (2) в мач от втория кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж. Двубоят продължи 2 часа и 56 минути. Така хасковлията взе реванш за загубата си от същия съперник във Виена преди седмица.

Във втория сет руснакът вдигна скандал при 5:5. Той отказа да изпълни сервис заради освирквания от публиката. Седна на пейката и се скара със съдията на стола. Все пак страстите се уталожиха и Даниил продължи участието си в мача.

Гришо изтърва шест мачбола в решителния трети сет, в който Медведев навакса изоставане от 3:5, за да стигне до тайбрек. В него обаче българинът успя да натрупа аванс след два минипробива и да стигне до победата.

С този успех Григор Димитров сложи край на серията си от три поредни загуби от Даниил Медведев, за да намали на 3:6 изоставането си в общия баланс на мачовете между двамата.

Последната победа на Гришо над руснака беше през 2021 г., когато на осминафиналите в Индиън Уелс записа обрат за 4:6, 6:4, 6:3.

В следващия кръг хасковлията ще се изправи срещу Александър Бублик (Казахстан), който вчера се наложи над чилиеца Николас Джари със 7:6 (3), 7:6 (3). Гришо изостава с 2:3 в баланса на мачовете си срещу Бублик. За последно двамата се срещната през тази година на четвъртфиналите в Марсилия, където казахстанецът спечели със 7:5, 3:6, 7:6 (6).

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна добре за Григор Димитров. Българинът спечели своето подаване в първия гейм. Веднага след това постигна пробив, който бързо беше затвърден. Така Гришо поведе с 3:0. Едва след това Медведев спечели първия си гейм в мача. Руснакът върна пробива при дълъг сервис-гейм, при който Димитров спаси три брейкбола. Веднага след това най-добрият български тенисист постигна нов брейк в подаването на съперника. Гришо затвърди пробива и поведе с 5:2. Медведев взе подаването си, за да намали изоставането. Така Димитров получи възможност да сервира за спечелването на сета. След това хасковлията взе частта при първия си сетбол – 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Частта започна равностойно. И двамата тенисисти печелиха собствените си подавания, без да дават възможности на съперника да стигне до възможност за пробив. Това продължи до шестия гейм, когато Медведев осъществи брейк в подаването на Григор и поведе с 4:2. След това двамата взеха своите подавания и руснакът получи шанс да сервира за спечелване на сета при 5:3. Григор обаче постигна пробив и намали изоставането си, а след това взе собствения си сервис-гейм, за да изравни за 5:5. Медведев спечели подаването си и отново поведе в резултата. Григор Димитров взе ключовия 12-ия гейм, в който спаси четири сетбола и прати частта в тайбрек. В него руснакът успя да се наложи със 7:4 и да изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Григор започна решителната част със спечелен собствен сервис-гейм. След това българинът пропусна два брейкбола, а Медведев изравни за 1:1. Последва размяна на спечелени собствени подавания. Това продължи до шестия гейм, когато Димитров направи пробив и поведе с 4:2. След това българският тенисист взе подаването си на нула и се доближи до спечелването на мача. Руснакът намали изоставането си на 3:5, но Гришо получи шанс да сервира за победата. Медведев обаче спаси четири мачбола и върна пробива, а след това спечели подаването си, за да изравни за 5:5. Хасковлията взе собствения си сервис-гейм и отново взе аванс в мача. Медведев взе своето подаване, след като спаси нови два мачбола и прати решителния сет в тайбрек. В заключителните разигравания Димитров поведе с 5:0, след като направи два минипробива. След това поведе с 6:2 и получи нов мачбол при собствен сервис. Този път българският тенисист не пропусна шанса си, взе тайбрека със 7:2, сета със 7:6 и мача с 6:3, 6:7 (4), 7:6(2).

#Григор Димитров #Григор Димитров - Гришо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници