Турция ще изгради 20 полеви болници за палестинците в Газа

Турция ще изгради 20 полеви болници за палестинците в Газа

pixabay

A A+ A++ A

Турция ще изгради 20 полеви болници за палестинците в Газа в район край граничния пункт Рафах и на летище "Ел Ариш" в Египет, съобщи министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа, цитиран от държавната телевизия ТРТ Хабер.

В изявление след заседание на правителството министърът критикува ударите по изградена от Турция онкологична болница в Газа.

"Подобни действия не отговарят нито на човечността, нито на съвестта. Взимането на прицел на здравни работници, пациенти с онкологични заболявания, оставянето им да умрат или насочването на бомби срещу тях всъщност е военно престъпление. Децата не могат да бъдат умиращата страна в нито една битка", заяви той.

Коджа каза, че в Газа е подготвена плаваща болница, а близо 40 линейки, планирани от Турция, са готови за работа. С осем самолета изпратихме кувьози, обдишватели и голям брой генератори, малки и големи. Нашият здравен екип от 20 души, още е там, посочи той.

Министърът добави, че Турция е извършила нужните подготовки за създаването на 20 полеви болници в района на граничния пункт Рафах и на египетското летище "Ел Ариш". По думите му турските власти са в тесен диалог с египетското и палестинското министерство на здравеопазването и очакват да бъде гарантирана сигурността и да бъдат издадени нужните разрешения.

#Газа #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници