Везенков с 11 точки при инфарктен успех на Кингс срещу Лейкърс на ЛеБрон

Везенков с 11 точки при инфарктен успех на Кингс срещу Лейкърс на ЛеБрон
A A+ A++ A

Отборът на Александър Везенков Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 в мач от НБА след продължения.

Българският национал изигра най-добрия си мач в Лигата на извънземните. За 18 минути на паркета той вкара 11 точки, като се отчете още с 4 борби и 1 асистенция.

Най-резултатен за "кралете" беше Де'Арън Фокс с 37 точки. Антъни Дейвис записа 30 точки за "езерняците", а 27 точки добави звездата на тима ЛеБрон Джеймс.

Успехът за Сакраменто не дойде лесно. Въпреки че тимът на Саша отвори разлика от 41:28, Лейкърс успя да навакса и при финалната сирена на последната четвърт имаше равенство 115:115. Така се стигна до продължения.

В тях Малик Монк се развихри и вкара 11 от 17-те точки на Сакраменто. Ключовата тройка, която окончателно пречупи ЛА Лейкърс, беше дело на Кевин Хъртър при оставащи 32 секунди.

По този начин Сакраменто спечели калифорнийското дерби и помрачи 20-годишнината от дебюта на ЛеБрон Джеймс в НБА.

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изказа ласкаво по адрес на Александър Везенков.

„Играе добре до момента, харесва ми това, което виждам", възкликна Майк Браун за Везенков, след което навлезе в детайли.

„Той винаги дава максимума от себе си. Истината е, че когато е на паркета, много отбори ще го дърпат за пик-енд-рол, така че той трябва да бъде гъвкав в защита. Ако успее да направи това, има голям шанс да прекара доста време на паркета. Очевидно е, че той има добър усет към играта, прави много дребни неща на корта. И, човече, казвам ти, когато влезе в ритъм, внимавайте от тройката, защото той може да стреля от там. Умението да взима борби, особено от периметъра, е несравнимо".

#Александър Везенков #Сакраменто #Лос Анджелис Лейкърс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници