Боряна Димитрова: Има много грешки в протоколите

Боряна Димитрова: Има много грешки в протоколите

бТВ

A A+ A++ A

Съуправителят на "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова коментира пред Би Ти Ви, че данните на агенцията сочат, че има много грешки в секционните протоколи. Проверка на поискани книжа е показала, че например, вместо номера на партии, се вписват номерата на преференции. "Утре ще има рекапитулация, но един от първите ефекти, на тези доста сложни избори, това са грешки в протоколите и предстои да анализираме как това ще се отрази на финалния резултат", обясни тя.

Анализът й към момента е, че очертаващите се балотажи са повече от очакваните. "Сега виждаме и там, където като че ли не се очакваха, доста по-оспорвана битка", допълни тя като даде пример за почти изравнени сили на кандидатите, излъчени или подкрепяни от участниците в националното правителство - Варна, Пловдив и др.

Димитрова допълни и че е налице по-високо политическо присъствие на "Продължаваме промяната - Демократична България" отколкото се е очаквало преди изборите. Въпреки това се очаква общинските съвети да са доста фрагментирани с по 10-12 партии. Такъв е случаят в Стара Загора, Русе, Хасково, Велико Търново. "Ще стои въпросът каква ще е констелацията зад кмета - дали ще е националната или ще се търси друг модел", каза тя.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници