Хаос: Хиляди палестинци разграбиха складове с помощи на ООН в Ивицата Газа

Хаос: Хиляди палестинци разграбиха складове с помощи на ООН в Ивицата Газа

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Хиляди палестинци разграбиха складове с помощи на ООН в Ивицата Газа, където смъртните случаи след началото на войната между Израел и Хамас на 7 октомври вече са над 8000.

Израел обяви втория етап на войната и продължава да нанася удари по Газа от въздух, земя и море. Израелските военни съобщиха, че са поразили над 450 военни цели на "Хамас" през последните 24 часа, сред които командни центрове, постове за наблюдение и позиции за изстрелване на противотанкови ракети.

Въпреки израелската офанзива, палестинските бойци продължават да изстрелват ракети към Израел - за това свидетелстват сирените за тревога, които са почти постоянно включени в южната част на страната, пише Асошиейтед прес.

Междувременно, от ООН предупреждават, че палестинските бежанци са все по-уплашени, изнервени, отчаяни и гладни. Над един 1 400 000 души в Газа са напуснали домовете си, почти половината от тях са в убежища и училища на ООН, след като израелските военни предупредиха, че ще бъдат в опасност, ако останат в северната част на Ивицата Газа.


#Газа #хуманитарна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници