Хамас: Няма как да освободим заложниците преди огънят да се прекрати

Хамас: Няма как да освободим заложниците преди огънят да се прекрати
A A+ A++ A

Палестинската групировка Хамас, която контролира Газа, не може да освободи заложници, заловени по време на нейната атака срещу Израел, докато не бъде постигнато споразумение за прекратяване на огъня. Това съобщава руският вестник Комерсант, цитиран от член на делегация на Хамас, която е на посещение в Москва.

Той цитира думите на Абу Хамид, че Хамас се нуждае от време, за да намери всички онези, които са били отведени от Израел в Газа от различни палестински фракции при атака на Хамас на 7 октомври.

„Те хванаха десетки хора, повечето от които цивилни, и имаме нужда от време, за да ги намерим в ивицата Газа и след това да ги освободим“, каза Хамид.

Комерсант цитира думите му, че е необходима спокойна среда, за да се изпълни тази задача. Хамас заяви в четвъртък, че около 50 от заложниците са били убити при израелски въздушни удари.

Израел призова Русия да изгони гостуващата делегация на Хамас, като нарече поканата им за Москва „достойна за съжаление“.

Русия има връзки с всички ключови играчи в Близкия изток, включително Израел, Иран, Сирия, Палестинската власт и Хамас.

Русия многократно е обвинявала за настоящата криза провала на американската дипломация и е призовавала за прекратяване на огъня между Израел и Хамас и възобновяване на преговорите, насочени към намиране на мирно споразумение.

#"Хамас" #Ивицата Газа #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници