Акция "купен вот" тече в Хасково, Кюстендил и Дупница

Акция "купен вот" тече в Хасково, Кюстендил и Дупница

МВР

A A+ A++ A

Спецоперация за изборни нарушения се провежда в Хасково, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР. Има изградени и контролно-пропускателни пунктове, защото акцията е в различни населени места в областта.

Проверяват се всички автомобили, които влизат и излизат от квартал "Република" в града. Спецполицаите са реагирали на 19 сигнала за изборна търговия, но няма данни за същинско престъпление. В хода на акцията са открити един откраднат автомобил, едно съоръжени за производство на метаамфетамини, установен е и 17-годишен мъж с канабис.

„Сигналите се проверяват в спешен порядък. Имаме 17 връчени предупредителни протокола”, каза старши комисар Чавдар Георгиев, директор на ОДМВР Хасково.

Акцията е и срещу противодействие на конвенционалната престъпност, установяване на издирвани лица, а паралелно с това ще се извършват проверки за нарушения на Закона за движение по пътищата. Участват сили на полицията, "Жандармерия" и "Специални тактически операции", допълват от полицията.

Предишната полицейска операция на хасковската дирекция с подобна насоченост бе от 17-и до 20 март. Тогава бяха издирени 11 и задържани 20 души.

Специализирана операция се провежда и на територията на Кюстендил и Дупница. Акцията е за противодействие на конвенционалната престъпност и цели да пресече опитите за купуване на гласове. От полицията провериха пет търговски обекта.


#акция #акция "Купен вот" #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници