Франция изпраща военноморски кораб в подкрепа на болниците в Газа

Франция изпраща военноморски кораб в подкрепа на болниците в Газа

pixabay

A A+ A++ A

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция изпраща военноморски кораб, за да "подкрепи" болниците в ивицата Газа, които се затрудняват да функционират поради липсата на гориво и медицински консумативи.

Корабът трябва да напусне френския крайбрежен град Тулон "през следващите 48 часа", заяви Макрон, като обеща, че Франция ще бъде "напълно ангажирана с осигуряването на достъп до лекарства и грижи" за хората в Ивицата Газа. Според френския канал BFMTV корабът е френски хеликоптероносач, наречен „Tonnerre“.

В речта си заедно с египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси френският президент отвърна на обвиненията, че Франция има "двойни стандарти" в подхода си към войната на Израел срещу Хамас.

"Международното право важи за всички и Франция носи универсалните ценности на хуманизма", каза той в Кайро, на втория ден от вихрена обиколка в Близкия изток, при която посети Израел, Западния бряг и Йордания.

Франция също така изпраща самолет с медицинско оборудване в Египет с доставки, които след това ще бъдат прехвърлени в Газа.

През последните дни в ивицата Газа беше пуснато малко количество помощ през контролно-пропускателния пункт Рафах, след като Израел обяви "пълна обсада" на Газа след нападенията, извършени от Хамас, при които в Израел загинаха повече от 1400 души.

#Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници