Болниците в Газа спират всички услуги освен спешните

Болниците в Газа спират всички услуги освен спешните
A A+ A++ A

Болниците в Газа спират всички услуги освен спешните, на фона на предупрежденията на ООН, че горивото в ивицата свършва тази вечер. Правителството на радикалното палестинско движение "Хамас" в Газа съобщи, че 80 души са били убити от израелски въздушни удари тази нощ. Израелските сили за отбрана твърдят, че ударите са били насочени срещу "терористичната инфраструктура".

Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци предупреди, че операциите ѝ в Газа могат да приключат тази вечер, ако не получи гориво. „Доставките на гориво трябва да бъдат пуснати, за да се гарантира, че хората имат чиста питейна вода, болниците могат да останат отворени и животоспасяващата помощ може да продължи“, заявиха от агенцията. Редица държави, сред които Съединените щати и Русия, настояват за пауза в боевете или прекратяване на огъня между Израел и "Хамас", за да се позволи доставянето на хуманитарна помощ в обсадената ивица Газа. Късно снощи осем камиона с вода, храна и лекарства бяха допуснати от Египет в Ивицата през пункта "Рафах". Според агенциите, необходими са най-малко 100 камиона на ден.

Израелските въоръжени сили заявиха, че въоръжени палестинци са открили огън и са хвърляли експлозиви по израелски войници в бежанския лагер в Дженин, намиращ се в северната част на Западния бряг. В отговор израелските сили са поразили нападателите с дрон.

Осем войници са били убити, а още седем ранени при израелската атака тази нощ срещу военни позиции в Югозападна Сирия. Сирийската държавна информационна агенция съобщи, че "въздушната агресия" на Израел е била насочена към редица военни позиции близо до югозападния град Дераа.

Израелската армия заяви по-рано, че нейните самолети са ударили инфраструктура на сирийската армия и ракетни установки в отговор на ракетни изстрелвания от Сирия към Израел.

#Газа #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници