САЩ излязоха с извънредна позиция за войната в Близкия изток

САЩ излязоха с извънредна позиция за войната в Близкия изток

pixabay

A A+ A++ A

САЩ излязоха с извънредна позиция за войната в Близкия изток.

Военните на САЩ се опитват да убедят Израел да се откаже от типа "брутални, градски битки“, в които американски войници са участвали по време на време на войната в Ирак, в опит да предотвратят "затъването на израелците в кървави битки къща по къща“, разкриха пред CNN множество източници, запознати с въпроса, предаде Факти и БТА.

Подпомагайки Израелските отбранителни сили да разработят редица различни стратегии за победа над ХАМАС, американските военни съветници на място в Израел се позовават на уроците, научени конкретно от Фалуджа през 2004 г., една от най-кръвопролитните битки във войната в Ирак.

Вместо да започнат пълномащабно сухопътно нападение срещу Ивицата Газа, което може да застраши заложници, цивилни и допълнително да разпали напрежението в региона, американските военни съветници призовават израелците да използват комбинация от прецизни въздушни удари и целенасочени специални операции.

Подобно на ХАМАС, "Ислямска държава“ бе изградила тунели в Мосул и използваше цивилните като живи щитове, а битката за превземането на града бе по-трудна и по-продължителна от очакваното.

За да подпомогне предаването на това послание, администрацията на президента на САЩ Байдън е изпратил генерал от морската пехота, който да съветва израелските стратези относно планирането на тактическото нападение.

Генерал Джеймс Глин, бившият командир на командването на специалните операции на морските сили, има значителен опит с градската война в Ирак, особено във Фалуджа, където командваше войските по време на някои от най-кървавите боеве между американските сили и бунтовниците, поясниха официални лица.

#САЩ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници