Гришо със силен старт във Виена

Гришо със силен старт във Виена

фейсбук

A A+ A++ A

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на твърда настилка от сериите АТП 500 в австрийската столица Виена с награден фонд 2,56 милиона евро

32-годишният Димитров победи на старта италианеца Лоренцо Музети с 6:3, 6:4 за 94 минути, след като направи по един пробив в двата сета.

Българинът взе подаването на съперника си четвъртия гейм по пътя си към успеха в първата част. Във втория сет той имаше възможност за пробив в третия и в петия гейм, но успя да се възползва едва в деветия, след което при свой сервиз приключи двубоя с първия си мачбол.

Хасковлията завърши двубоя с 8 аса и 20 печеливши удара, пише БНР. Той изравни преките двубои срещу Музети на 1:1, след като загуби от него с 4:6, 6:7(3) на четвъртфиналите в Акапулко през 2021 година.

Димитров заработи 35 245 евро и 45 точки за световната ранглиста. Той достигна до полуфиналите във Виена през миналия сезон, където загуби от бъдещия шампион Даниил Медведев (Русия), а сега той ще бъде негов евентуален съперник във втория кръг. Медведев е поставен под номер 1 през настоящата кампания и ще защитава титлата си. Руснакът ще стартира участие утре с двубой срещу Артюр Фис (Франция).

#Григор Димитров #Григор Димитров - Гришо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници