Почина китаристът на група "Масив атак"

Почина китаристът на група "Масив атак"
A A+ A++ A

Китаристът на британската група "Масив атак" Анджело Брускини е починал от рак на белия дроб, съобщават световните осведомителни агенции.

"Почивай в мир, Анджело. Уникално ярък и оригинален талант. Приносът ти към историята на "Масив атак" е безценен. Имаме голям късмет, че изживяхме такъв живот с теб", се посочва в изявлението, публикувано от останалите членове на страницата на групата в социалната мрежа Екс (Х), известна преди като Туитър.

Музикантите допълват, че са съкрушени от загубата на своя колега.

След като свири в различни групи, Анджело Брускини се присъединява към "Масив атак" през 1990 г., допринасяйки да се оформи музикалната идентичност на колектива, създаден в Бристол през 1988 г. Повече от 25 години той участва в изпълнения на живо и записи на албуми с групата.

През юли музикантът публично обяви, че страда от неизлечим рак на белия дроб, и че състоянието му се влошава. "Имах страхотен живот, обиколих много пъти света, срещнах невероятни хора, но вратата се затваря", написа Брускини във Фейсбук.

Основана през 80-те години на миналия век, групата "Масив атак" стана известна през следващото десетилетие с албума си "Mezzanine", последван от "100th Windows", пише БТА.

Формацията от Бристол е пионер на стила трип-хоп и според редица британски музикални критици се превръща в групата, която определя звученето на 90-те години в Обединеното кралство. Сред най-известните й композиции са "Unfinished Sympathy", "Angel" и "Teardrop", която се превърна в основна музикална тема на телевизионния сериал "Д-р Хаус".


#Анджело Брускини #Масив атак #почина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници