Борисов: Няма да вкарваме дерогация, докато не стане ясно дали „Лукойл” ще си плати данъците

Борисов: Няма да вкарваме дерогация, докато не стане ясно дали „Лукойл” ще си плати данъците

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

"Ако не дойдат в парламента в петък, ще отложим ветото на президента за друг ден. Звучи озадачаващо да не разгледаме ветото на президента. Да отхвърлим ветото ще е общ успех". Това заяви лидерът на ГЕРБ, визирайки вероятността депутатите от ПП-ДБ да не присъстват на извънредното заседание на НС.

"Какъв е този страх за "Лукойл”? Каква е тази неистова подкрепа? Включително са готови да се скараме? Защо? Ние ги караме просто да си платят данъците. Дерогацията важи от първия ден на войната. Горивата са над 3 лв и сега изведнъж какво ще стане ако има дерогация, съгласен съм с Кирил Петков, няма да говорим „на коляно”, обаче ако не си платят данъците ще има дерогация”, каза той.

"Ще бъдем коректни. Няма да вкарваме дерогация в петък, докато не стане ясно ще си плати ли "Лукойл” данъците. Не стига, че има дерогация, пък не си плащат и данъците”, посочи Борисов и добави: "Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник българите ще получават по 3 милиона лева всеки ден. Това е, което ги притеснява. Вместо да ги приберем в бюджета, за да има и за инфраструктура, и за коледни добавки, ние някак си се отказваме от тях“.

Той припомни думите си отпреди години, че тръбопроводът "Балкански поток“ един ден ще стане печатница за пари. "С 20 лева, които се слагат транзитните такси стават 3 милиарда лева. Вече половината се изплатил. Българите се възползват“.

Източник:БГНЕС



#Бойко Борисов #дерогация #"Лукойл Нефтохим"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници