Този мъж става герой в Израел: Спасява 12 души, преди да бъде убит (СНИМКА)

Този мъж става герой в Израел: Спасява 12 души, преди да бъде убит (СНИМКА)

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

31-годишният Бен Шимони е определян за герой в Израел. При нападенията на „Хамас“ на 7 октомври той спасява живота на 12 души, преди да бъде убит от терористите.

Бен Шимони Снимка: Екс/@RBolsonaro3

Израелските медии разказват историята на мъжа от Ашкелон, който е сред посетителите на музикалния фестивал „Супернова“, на който загинаха повече от 250 души, отишли да се забавляват.

31-годишният мъж първоначално успява да се спаси от градушката от куршуми. Той се качва в колата си, взема в нея четирима напълно непознати и потегля. Петимата откриват спасение в Беер Шева - голям град в Южен Израел, на около 40 километра от Ивицата Газа, пише bTV.

Там Бен Шомони се обадил на брат си, който пък го помолил да внимава и да не се връща на мястото на ужасите. 31-годишният мъж обаче иска да помогне и на други и още два пъти стига до фестивала, за да изведе посетителите му на безопасно място. Третото пътуване за мъжа обаче се оказва фатално.

Колата на Бен Шимони, е открита унищожена край пътя. А тялото на смелия мъж е идентифицирано след пет дни.

„Бен Бинямин Шимони не се страхуваше. Той не беше обикновен човек. Два пъти се изправи срещу смъртта и спечели. Третият път обаче смъртта го победи“, коментира в социалната мрежа X неговият приятел Тал Катц.

"Бен направи това, което смяташе за правилно - независимо от риска. Това беше неговата природа“, коментира братовчедката на загиналия мъж Керен.

„Любовта на живота ми спаси мен, сина ми, сестра ми, приятелката ми“, казва дългогодишната партньорка на Бен Джесика Елтер.

В последния разговор помежду им тя чува силни шумове, след което разговорът е прекъснат.

#Израел #герой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници