Румъния забранява продажбата на синтетично месо в страната

Румъния забранява продажбата на синтетично месо в страната

pixabay

A A+ A++ A

Румънският сенат (горната камара на парламента) одобри законопроект, който предвижда забрана на продажбата на синтетично месо в страната.

“Предложението, инициирано от група депутати от Социалдемократическата партия, има за цел създаването на правна рамка за наименованието на месните продукти, представянето, етикетирането и търговията с месни продукти, мониторинг на здравето на населението, спазване на хигиенните условия и коректна информация за потребителите”, се посочва в доклада на специализираната комисия, цитиран от Аджерпрес.

Според проекта се забранява продажбата на вътрешния пазар на синтетично месо, получено в лаборатория от животински клетки. Разпоредбите се прилагат и за кулинарни продукти за обществено хранене, за чието приготвяне е използвано синтетично месо. Търговията на синтетично месо ще се санкционира с глоба от 200 000 до 300 000 леи (80 000 и 120 000 лева). Законодателното предложение ще бъде обсъдено от Камарата на депутатите (Долната камара на парламента), която е органът за вземане на решения в този случай.

#Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници