Мистерии във въздуха: Пентагонът получи стотици сигнали за НЛО

Мистерии във въздуха: Пентагонът получи стотици сигнали за НЛО

стоп кадър

A A+ A++ A

Пентагонът публикува нов доклад за наблюдавани неидентифицирани въздушни феномени (UAP), пише "Нюзуик". Съкращението UAP е новият начин, по който военните наричат НЛО. Въвеждането му е част от кампанията по "премахване на стигмата" около неидентифицираните обекти.

От Вашингтон споделят, че през последната година са получили рекорден брой отчети за забелязани НЛО-та. Мнозинството от тях обаче демонстрирали "обикновени характеристики" и подлежали на лесно обяснение. Друга част не можели да бъдат класифицирани единствено заради пропуски в техническите данни.

Службата за разследване на аномалии във всички домейни (AARO), която води проучванията на НЛО, е получила общо 291 доклада за последната година. Нейният директор, Шон Къркпатрик, заяви през юни, че Министерството на отбраната на САЩ разполага с база данни с близо 800 доклада за "аномални" обекти, събирани в продължение на десетилетия.

Нито един от докладите не се приписва на "чуждестранни дейности", въпреки че разследванията продължават, предава Дир.бг.

Пентагонът разкрива, че само малък процент от наблюдаваните обекти са се отличавали с "висока скорост или необичайна маневреност". Нито един от тях обаче не е осъществил "преход в космоса", извисявайки се на над 100 километра надморска височина.

САЩ искат да направят по-лесно събирането на данни за НЛО, като отворят опцията за докладване за широката общественост. От AARO се надяват събирането на доклади с по-добра техническа документация да им помогне да отсеят наистина любопитните случаи.

#НЛО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници