В Русия набират жени за участие в бойни действия на фронта

В Русия набират жени за участие в бойни действия на фронта

pixabay

A A+ A++ A

Москва е започнала да набира жени за бойни задачи във войната ѝ срещу Украйна, съобщават руски медии, цитирани от ДПА.

Интернет порталът "Важни истории" (Important Stories (istories), който претендира да е един от малкото източници на независима разследваща журналистика в Русия, написа вчера, че жени снайперисти и оператори на дронове се набират за наемническо подразделение под командването на руското министерство на отбраната. В статията на изданието, озаглавена "Създадени не само за супи и деца. Руски жени вече са набирани за бойни специалности, за да участват във войната", се казва, че жените се обучават в специален снайперистки отряд и като оператори на бойни дронове.

Досега жените в руската армия са били използвани само като медицински лица и в кухнята, припомня ДПА.

На жените в униформа се предлага шестмесечен договор с месечна заплата, равняваща се на около 220 000 рубли (2330 долара). В случай на раняване се предвижда бонус от 1 до 3 млн. рубли, а в случай на смърт на преките им най-близки роднини се изплащат около 5 млн. рубли.

Обявите за набиране на персонал се появиха в руската социална мрежа "ВКонтакте". Един от набиращите персонал за армията разказал пред istories, че се търсят жени, които вече са обучени да използват оръжие. Начинаещите щели да бъдат обучавани в рамките на един месец как да боравят с оръжие.

Русия води война срещу съседна Украйна вече повече от 20 месеца. Смята се, че жертвите и от двете страни са много, посочва ДПА.

Според оценки на британското министерство на отбраната от началото на руската инвазия в Украйна са убити или ранени между 240 000 и 290 000 руски войници. В това число между 150 000 и 190 000 души са загинали или вече не са боеспособни. Британското министерство уточнява, че оценките му не включват войниците от наемническата група "Вагнер", или осъдените, които са били принудително изпратени на фронта.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници