Съществуват ли извънземни според изкуствения интелект?

Съществуват ли извънземни според изкуствения интелект?

pixabay

A A+ A++ A

В Лабораторията за Земята и планетите в Института за науки "Карнеги“ във Вашингтон се работи по проект за обучение на изкуствен интелект чрез предоставяне на различни биохимични проби така, че той да може да отличи дали даден компонент или вещество имат биологичен произход. Това каза футурологът доц. д-р Мариана Тодорова.

Изкуственият интелект може да каже с точност до 90% дали тестът на дадено вещество е надежден и дали то съдържа биологичен компонент. "Но само ако търсим извънземен живот, който е подобен на този на Земята. Ако този живот е невъобразим за нас, със съвсем друга структура, извън нашата Вселена, той не би могъл, защото не сме заложили в данните когнитивни способности и той не би могъл да засече друг тип проба. Това все пак е ограничение“, отбеляза доц. Тодорова.

Този изкуствен интелект ще бъде използван, за да анализира вече взети проби от Марс от "Кюриосити“, от паднали астероиди и от всички луноходи, намиращи се в момента в Космоса. "Освен че може да отграничи органичната химия от биохимията, може да разбере дали тези проби са били някога живи. Това ще се приложи и към находки, които са на Земята от палеоцена, от неоцена. Т.е. може да се направи сравнение и наистина да се види дали Вселената се е развивала след Големия взрив по начина, по който се предполага“, обясни доц. Мариана Тодорова.

#извънземен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници