Пенсионерите ще останат без добавки за Коледа, има ли разочаровани?

Пенсионерите ще останат без добавки за Коледа, има ли разочаровани?

pixabay

A A+ A++ A

Няма да има коледни добавки за пенсионерите тази година. Това обяви финансовият министър Асен Василев. Според него е много по-добре пенсиите да се увеличават трайно, а не да се дават еднократни помощи.

В ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS пенсионери коментираха, че приемат новината с разочарование. Надяват се, че ще получат добавки, от които да могат да заделят повече за коледната трапеза и подаръци.

Хората казаха още, че не успяват да спестяват и си правят сметката за всеки лев, който харчат.

Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS икономистът Румен Гълъбинов. Той уточни, че през април предишното правителство също е обявило, че няма да има добавки за най-възрастните хора, но после е променило решението си. „Да, трябва да има актуализация на пенсиите и тя ще продължи. Но за не пречи на пенсионерите да се дават добавки за Коледа и Великден”, каза той.

Според него решението е повече политическо, отколкото икономическо. Гълъбинов каза, че все още голяма част от капиталовите разходи също са под въпрос. „Комбинацията от несигурни и по-добре планирани бюджетни приходи и нарастващи разходи не е добра”, уточни той.

Не мисля, че ако дерогацията на „Лукойл” отпадне по-рано, цените ще се повишат. Тя няма толкова голямо отношение към тях. Към момента „Лукойл” работи не само с руски петрол, а с микс. Много по-важно е какво ще е поведението на суровия петрол на международния пазар”, добави още Гълъбинов.

#пенсионери #работещи пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници