ООН: Свършва горивото в Газа

ООН:  Свършва горивото в Газа

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Според хуманитарните организации на ООН първите доставки на помощи за ивицата Газа все още не са донесли така необходимото гориво за палестинската територия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Без гориво хората в ивицата Газа, включително децата и жените, ще продължат да бъдат "задушавани", предупреди снощи Филип Лазарини, генерален директор на агенцията на ООН за палестинските бежанци.

"Без гориво няма да има вода, няма да функционират болници и пекарни. Без гориво помощите няма да достигнат до тези, които отчаяно се нуждаят от тях. Без гориво няма да има хуманитарна помощ. Липсата на гориво ще задуши още повече децата, жените и хората в Газа", каза той.

Горивото е необходимо, за да се поддържат в действие генераторите на електроенергия в болниците, да се поддържат в действие пречиствателните станции за отпадни води и да се осигури водоснабдяването. Агенцията на ООН за палестинските бежанци ще изчерпи резервите си през следващите три дни, предупреди в изявление Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси.

#Ивицата Газа #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници