Лидер на "Хамас" и семейството му са били убити в Газа

Лидер на "Хамас" и семейството му са били убити в Газа

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

При израелски удар в ивицата Газа е убит лидерът на силите за сигурност на "Хамас". Израелската армия коригира на 203 души броя на заложниците, взети от радикалната палестинска групировка. Продължават и дипломатическите усилия за решаване на конфликта, информира БНР.

Джехад Мхейсен, оглавявал националните сили за сигурност в палестинската територия, които са под командването на "Хамас" е убит, както и членове на неговото семейство при израелски удар в ивицата Газа. Палестински медии съобщиха и за смъртта на единствената жена член на Политбюрото на "Хамас" - 68-годишната Джамила аш Шанти, която беше вдовица на бившия лидер и съосновател на "Хамас" Абдел Азиз ал Рантиси.

Израел продължава масираните бомбардировки на Газа като по последни данни жертвите от палестинска страна са близо 3800 души.

Израелските военни съобщиха също, че семействата на 203 души са били уведомени за отвличането на техни близки от "Хамас", като по-рано се съобщаваше за 199 заложници. 306 израелски войници са загинали в операцията срещу палестинските радикали.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че "Хамас" са новите нацисти и са част от ос на злото, заедно с "Хизбула" и Иран. На съвместна пресконференция с британския министър-председател Риши Сунак Нетаняху подчерта, че страната му се бори за целия цивилизован свят. На свой ред Сунак изрази солидарност с Израел и заяви, че Великобритания иска еврейската страна да победи.

#"Хамас" #Израел #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници