Борисов: Със заеми не може да се продължава!

Борисов: Със заеми не може да се продължава!

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

С амбицията ГЕРБ да продължи да управлява в Пловдив се събраха симпатизанти и членове на партията в града. Подкрепа за кандидата за кмет Костадин Димитров дойде да заяви лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщават от novini.bg

"Когато дойдохме през 2014 г., помните ли, беше фалирала КТБ, когато говорехме за постна пица, за затягахме коланите и ГЕРБ получаваше упреци отвсякъде, че не вдига пенсиите? В една държава е като в едно семейство – трябва да знаеш какво имаш в джоба. Още на следващата година след фалита, ние излязохме на излишък", започна лидерът на ГЕРБ.

„Да, нека да вземат дълг, за да погасят стар, но когато обсъждаме бюджета, ние ще попитаме защо сме разточителни. Това се казва лидерство и отговорност на партия към държавата. Гласувахме бюджета, за да влезем в местните избори. Освен излишъците, които реализирахме, оставихме 1, 5 млрд. за „Хемус“, оставихме над милиард за ВиК, платихме напред 2,2 млрд. за самолетите. Сиреч – всичко е разплатено и отделно всяка година заделяхме освен излишъка и един милиард за санирането. Всичко това е в бюджета, затова има термини – консервативен бюджет. Аз ще настоявам за такъв. Това разточителство не може да продължава. Със заеми не може да се продължава. По време на COVID НАП я превърнахме от събирателна на разплащателна агенция. Да седнат и да си направят консервативни бюджети за 2024, 2025, 2026 г., за да изравним салдото“, призова Борисов.

„Това, което чувам, не ме радва - „Лукойл“ нула данъци. Говорим за милиарди левове от нашия джоб, които отидоха към Русия. И ние си обичаме руснаците, но по-си обичаме българите. Искаме парите да си останат в нашите джобове“, поясни той.


#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници