След инфото от WSJ за бг заложничка при Хамас: Властта проверява

След инфото от WSJ за бг заложничка при Хамас: Властта проверява

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

До момента информацията, публикувана в The Wall Street Journal, за български заложник в Ивицата Газа, не е потвърдена, опитваме се да я проверим внимателно. Това коментира премиерът Николай Денков след Съвета по сигурността. Министър-председателят поясни, че информацията е съгласувана с външния министър Мария Габриел.

След срещата стана ясно, че не се налага да бъдат въведени нови мерки у нас, според докладите на службите. Нивото на риск остава повишено до „жълто” за летища, гари и синагоги.

„На Съвета бяха разгледани две точки. В първата бяха представени актуални и нови доклади от страна на МВР и на трите служби. Обсъдихме дали мерките, които се предприемат, са адекватни – отговорът е „да”. Всичко, което се прави в момента, съответства на наличната информация. Имаме готовност да реагираме сравнително бързо, но за момента не се налагат нови мерки”, каза още Денков.

„Във втората точка беше разгледан Годишният доклад по отношение на състоянието на националната сигурност в Република България за миналата година. Този доклад беше приет и ще бъде изпратен към Министерския съвет, където трябва официално да бъде приет и представен към Народното събрание”, уточни премиерът.

Припомняме, че миналата седмица на срещи в Министерския съвет, Президентството и в Народното събрание, свързани със сигурността, беше обяснено, че пряка заплаха за България няма, но съществуват рискове. Сред тях са евентуална голяма бежанска вълна или удар по икономиката ни.


#българка #заложници #"Хамас"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници