Отмениха полета, с който моряците ни от "Рожен" трябваше да се приберат у нас

Отмениха полета, с който моряците ни от "Рожен" трябваше да се приберат у нас

БНТ

A A+ A++ A

Отменен е насроченият за днес полет, с който моряци от българския кораб "Рожен" трябваше да се приберат у нас. Към момента няма яснота кога българите ще могат да отпътуват към родината. Това заявиха самите моряци пред БНТ.

Те остават борда на кораба и очакват фирмата-собственик на плавателния съд да им подсигури следващ полет. Корабът "Рожен" е блокиран на израелското пристанище Ашдод. По-рано от МВнР съобщиха, че част от моряците на кораба "Рожен" са поискали да напуснат плавателния съд и да се завърнат у нас.

Собственикът на плавателния съд е информирал МВнР, че ще организира и поеме всички разноски по прибирането им. В понеделник моряците заявиха, че се страхуват за сигурността си и се молят някоя ракета да не падне върху кораба.

На борда на кораба "Рожен" има 14 български и петима украински моряци. Корабът трябваше да отплава в неделя, но разтоварването се е забавило поради лошите метеорологични условия.

Припомняме, че само преди година същият кораб престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск отново във време на война. От екипажа сега изживяват това за втори път. Преди година същият кораб престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск отново във време на война.

#бг моряци #Израел #отменен полет #корабът "Рожен"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници